Kaksi VWR-kokemuksista ammentavaa opinnäytetyötä

Äskettäin on julkaistu kaksi ammattikorkeakoulun opinnäytetyötä, joissa Virtual Writers´ Room -pilottikokeilu on ollut yhtenä vaikuttimena:

”Sä kun oot käytännössä teini…” – Millainen on hyvä nuortensarjan hahmogalleria?

Minttu Koskelan 14.5.2020 julkaistu opinnäytetyö käsittelee nuortensarjan hahmojen kirjoittamista. KMC eli Kypärämäki city -sarja sai alkunsa VWR-pilottikokeilussa ja se on toisena esimerkkinä nuorisosarjojen hahmojen analyysissä.

Käsikirjoittaja osana kirjoitusryhmää – mistä muodostuvat käsikirjoittajan toimivat työrutiinit ryhmäkirjoittamisessa?

Viljami Alaheikka on tehnyt opinnäytetyön, jonka teososa on KMC-sarjan käsikirjoitusversio jaksosta seitsemän. Työssä tutkitaan käsikirjoittajien työrutiineja yhteiskirjoittamisessa. Yhtenä lähteenä on vuonna 2019 pidetty Laura Suhosen ja Joona Kivirinnan VWR-masterclass. Työ on julkaistu 8.11.2019.