Haku vuoden 2020 koulutukseen

Virtual Writers´ Room -koulutukseen haetaan käsikirjoittajia

Virtual Writers´ Room -hankkeen tavoitteena on kouluttaa 18–29-vuotiaita käsikirjoittajia. Koulutuksen pääpaino on ryhmäkirjoittamisessa ja writers´ room -työskentelyssä. Hanke antaa alalle pyrkiville nuorille tekijöille mahdollisuuksia kehittää omaa osaamistaan ja työllistyä ammattimaisiin käsikirjoitusryhmiin.

Euroopan sosiaalirahasto, Vipuvoimaa EU:lta

Vuoden 2020 koulutukseen hyväksytään kaksitoista käsikirjoittajaa. Koulutus alkaa tammikuussa ja päättyy joulukuussa 2020. Koulutuksen aikana on noin kymmenen lähiopetuspäivää ja noin kymmenen etäopetuspäivää. Tämän lisäksi ryhmät työskentelevät itsenäisesti virtuaalisessa writers´ roomissa.

Virtual Writers’ Room -koulutuksen esittelyvideo.

Virtual Writers´ Room -hanke on Metropolian ja Tampereen ammattikorkeakoulun yhteishanke. Yhteistyökumppaneina toimivat Yle Draama sekä Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry.

Koulutukseen haetaan

  • 18–29-vuotiaita käsikirjoittajia (tai käsikirjoituskokemusta omaavia)
  • ryhmätyökykyisiä ja sarjakerronnasta kiinnostuneita
  • vaikeassa työllistymistilanteessa olevia (esim. freelancer, yrittäjä, työtön, valmistumassa oleva opiskelija…)
  • käsikirjoittajia, joilla on mahdollisuus osallistua kontaktipäiviin, etäopetuspäiviin ja työskentelyyn virtuaalisessa writers´ roomissa
  • 6Aika-kaupungissa asuvia/työskenteleviä (6Aika kaupungit: Helsinki, Tampere, Espoo, Vantaa, Turku, Oulu)

Hakuohjeet

Haku on päättynyt, kiitos kaikille hakijoille!

Toimita hakemus 28.10.2019 klo 10 mennessä osoitteeseen

vwr@metropolia.fi

Hakemuksen täytyy sisältää tehtävät 1, 2 ja 3 liitettynä yhdeksi pdf-tiedostoksi, joka on nimetty tyyliin OmaNimi_WVR2020.pdf.

Tehtävä 1

CV + kuva + yhteystiedot (max. 1 A4-sivu, fontti 12, riviväli 1)

Lyhyt elämäkerta, josta ilmenee syntymäaika, elämänkokemus, työkokemus, kokemus käsikirjoittamisesta ja opinnot eri aloilta. Liitä mukaan myös oma kuva.

Kerro mikä on elämäntilanteesi tällä hetkellä (valmistumassa oppilaitoksesta, työtön, ”pätkätöissä”, freelancer, yrittäjä, tms.?) Yhteystiedot: Nimi, postiosoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite

Tehtävä 2

Laadi itsestäsi SWOT-analyysi eli nelikenttä aiheesta Minä kirjoittajahuoneen jäsenenä. (max. 1 A4-sivu).

SWOT-nelikenttä

Tehtävä 3

Ennakkotehtävä (max. 1 A4-sivu, fontti 12, riviväli 1,5)

Kerro omakohtainen tarina nuoruutesi kaveriporukasta. Syvenny tarinassa siihen hetkeen, kun kaverusten välit ajautuvat konfliktiin.

Tallenna tehtävät 1, 2 ja 3 liitettynä yhteen pdf-tiedostoon, jonka nimeät tyyliin OmaNimi_VWR2020.pdf. Palauta pdf-tiedosto osoitteeseen:

vwr@metropolia.fi

Osa hakijoista haastatellaan. Haastatteluajat sovitaan jokaisen hakijan kanssa erikseen ja ne pyritään järjestämään etäyhteyden avulla. Hyväksytyille ilmoitetaan koulutuksen aloituksesta viimeistään tammikuun 2020 alussa.