Ylellä tarkistettiin käsikirjoitusten suunta

Virtual Writers’ Room -opiskelijat esittelivät käsikirjoitusideansa eilen Yle Draaman päällikkö Jarmo Lampelalle. Ideoiden kehittely käynnistyi tammikuun lopulla Lampelan tehtävänannosta, jolloin hän ja dramaturgi Anne Nissinen toivoivat muun muassa nuorten kirjoittajien omiin ja oman ikäpolven kokemuksiin perustuvia tarinoita.

Tarinan esittely on käynnissä.

Opiskelijat ovat työstäneet tarinoitaan nyt reilun kahden kuukauden ajan Virtual Writers’ Room -mentorin Miira Karhulan sekä projektia vetävien Timo Lehden ja Teppo Nuutisen johdolla. Lisäksi viime keskiviikkona oli palautetilaisuus dramaturgi Anne Nissisen kanssa, jonka evästäminä ryhmät hioivat eiliset pitsauksensa valmiiksi.

Timo Lehti (vasemmalla), Jarmo Lampela ja Teppo Nuutinen keskittyvät opiskelijoiden pitsaukseen.

Käsikirjoitusten työnimet ovat Loukku ja Pomminvarma, ja kumpaankin työstää neljän kirjoittajan ryhmä. Suuri osa kirjoitustyöstä on tapahtunut virtuaalisessa kirjoittajahuoneessa esimerkiksi Zoom-videoneuvottelusovelluksen välityksellä.

Eilisessä palautetilaisuudessa ryhmät esittelivät tarinansa ja niiden henkilöhahmot lyhyesti, ja lisäksi he kertoivat aiheen valikoitumisesta ja suhteestaan siihen. Ryhmien ideoita pidettiin kiinnostavina ja mielikuvitusta ruokkivina. Todettiin, että lähtöasetelmat tarjoavat liikkumavaraa hahmojen ja tapahtumapaikkojen rakentumiselle ja juonien kehittelylle on tilaa. Jarmo Lampela antoi ideoihin liittyviä referenssejä, jotka voisivat tukea taustatyötä ja esitti huomioita, jotka voisivat auttaa jatkoideoinnissa ja ajatusten täsmentämisessä. Esiin ei noussut tarvetta varsinaisiin korjausliikkeisiin, joten molemmat ryhmät jatkavat tarinansa kanssa eteenpäin suunnitelmien mukaisesti.