Virtuaalisesta todellisuutta

Virtual Writers’ Room -kolmikko Timo, Teppo ja Jussi syventyi virtuaalitodellisuuden mahdollisuuksiin vierailemalla toistamiseen Helsinki XR Centerissä eilen, tiistaina 5.11.2019.

Projektipäälliköt Teppo ja Timo pallottelevat ajatuksia käsikirjoittamisen ja virtuaalitodellisuuden yhdistämisestä.

Tapaamisessa tutustuttiin XR Centerin esittelytilaan ja suunniteltiin tammikuun 2020 ohjausryhmän kokousta, jonka yhteydessä ohjausryhmäkin saapuu vierailulle keskukseen. Tätä toivottiin ohjausryhmän edellisessä kokouksessa, joten on hienoa, että asia järjestyi heti seuraavan kokouksen yhteyteen.

Testailua

Eilisellä käynnillä XR Centerin Teknologia-asiantuntija Santeri Saarinen esitteli tiloja, laitteita ja sovelluksia sekä kommentoi VWR-väen ideoiden realistisuutta tämän hetkisen tekniikan näkökulmasta.

Virtuaalitodellisuus tulee todelliseksi vasta, kun sitä itse kokeilee. Santeri antoi kokeiltavaksi muun muassa National Geographicin virtuaalisovelluksen, jolla päästiin seikkailemaan Antarktikselle.

Testivideo National Geographicin VR-sovelluksesta.

Sovellustestien ja keskustelujen myötä alkoi hahmottua, mihin ohjausryhmän käynnillä keskitytään. Seikkailut ovat näyttäviä ja konkretisoivat virtuaalitodellisuuden mahdollisuuksia, mutta onnistunut yhteiskirjoittaminen edellyttää lisää testejä ja valmistelua, suunnitelmallisuutta ja paljon työtä. Ohjausryhmältä toivotaan ainakin suuntaviivoja ja näkemyksiä, kuinka asiassa edetään jatkossa.

Santeri johdattaa Teppoa Antarktiksen jäävuorella.

Virtuaaliset työkalut ovat oleellinen osa Virtual Writers’ Room -hankkeen toimintaa, ja Helsinki XR Centerin tuella kartoitustyö etenee hallitusti eteenpäin.