Kosketus virtuaalisen ryhmätyön tulevaisuuteen

Virtual Writers’ Room -hankkeen vetäjät Timo Lehti Metropoliasta ja Teppo Nuutinen TAMKista tutustuivat tiistaina 14.5.2019 Helsinki XR Centerin toimintaan. Kiinnostusta herätti XR Centerissä käytössä oleva, virtuaalitodellisuuteen perustuva yhteistyöalusta Glue ja sen potentiaalinen hyödynnettävyys ryhmäkäsikirjoittamisessa.

Kai Ansio (oikealla) johdattaa Timo Lehden virtuaalimaailman syvyyksiin.

Käynnin jälkeen Glue otettiin testattavaksi 23.5. käyttömestari Kai Ansion avustuksella Metropolian omalle työasemalle. Havaittiin, että kehitteillä olevan tekniikan käyttöönotto ei vielä suju aivan ongelmitta, mutta sopivien lisälaitteiden avulla Gluen VR-maailmaan pääsy ei ole ylitsepääsemätön tehtävä.

Kenties virtuaalitodellisuus antaa tulevaisuuden käsikirjoitusryhmille lisämahdollisuuksia yhteiskirjoittamiseen. Jäämme mielenkiinnolla seuraamaan tekniikan ja sovellusten kehittymistä.