Master Class ja Script Tampere

Virtual Writers’ Room -hanke järjestää muun muassa TV-sarjojen käsikirjoittamista ja Writers’ Room -työskentelyä käsittelevän Master Class -tapahtuman perjantaina 8.3.2019 Tampereella.

Master Class on osa Tampere Film Festivalin yhteydessä järjestettävää, käsikirjoittamiseen keskittyvää Script Tampere -tapahtumaa. Master Class on maksuton tapahtuma, ja se pidetään Tampereen tarinatehtaassa (Rullaamo, Finlaysoninkuja 6, Tampere).

Ohjelma

Klo 9.00Ovet aukeavat

Klo 10.00–12.00Case Study: Karppi ja Aallonmurtaja

Käsikirjoittajat Jari Olavi Rantala (Karppi) ja Miira Karhula (Aallonmurtaja) keskustelevat tv-sarjojen käsikirjoittamisesta. Miten syntyivät Karppi ja Aallonmurtaja? Mitä kansainvälinen menestys vaatii? Suomalainen rikossarja on jo maailmalla, mitä tapahtuu seuraavaksi?

Klo 13.00–15.00Writers’ Room: Käsikirjoittajan työroolit

Crime-sarjoja kirjoitetaan useimmiten pääkirjoittajien johdolla writers’ roomeissa. Miten näissä konkreettisesti työskennellään? Mitä työvaiheita on? Millainen on pääkirjoittajan/showrunnerin työnkuva ja miten se on muuttunut ja tulevaisuudessa muuttuu? Miten pääkirjoittajan ja jaksokirjoittajan työnkuva eroaa toisistaan? Miten kansainvälistyminen vaikuttaa työhön?

Keskustelijoina mm. pääkirjoittaja Laura Suhonen (Koukussa) ja jaksokirjoittajat Paula Mononen (Sorjonen) ja Juha Karvanen (Roba). Keskustelua moderoi: Miira Karhula.

Klo 15.00–17.00VWR Kick off

Vapaamuotoinen verkostoitumistapahtuma, jonka aluksi esitellään Virtual Writers’ Room -hankkeen toimijat.