Koulutettavat

Virtual Writers´ Room -koulutettavat 2020

Tammikuussa 2020 Virtual Writers´ Room -koulutuksessa aloitti kaksitoista lahjakasta, nuorta käsikirjoittajaa:

Aleksi

Aleksi Aro-Heinilä on Tampereen ammattikorkeakoulusta valmistunut euralainen käsikirjoittaja.

Kristinuskon rakkauden dilemmaa käsittelevän lopputyönsä hän kirjoitti ryhmätyönä. Valmistumisen jälkeen kirjoittajahuonetyöskentely jatkui jaksokäsikirjoittajana Aallonmurtajan kolmannella kaudella.

Vapaa-ajalla Aleksi unelmoi kuplavolkkarista ja nauttii italialaisista viineistä.

Emilia

Emilia Aakko on Tampereella asuva viestijä, joka on työskennellyt niin toimittajan kuin tiedottajankin tehtävissä.

Hän on opiskellut puheviestintää, jossa tarkastellaan ihmisten keskinäistä vuorovaikutusta. Luovan kirjoittamisen taitoja Emilia on kartuttanut Jyväskylän avoimessa yliopistossa sekä Ahlmanin opiston kirjoittajalinjalla, missä kiinnostuksen kohteeksi muodostui erityisesti lapsille ja nuorille kirjoittaminen.

Inspiraatiota Emilia löytää arkisista kohtaamisista ja kotiseudultaan Pohjois-Pohjanmaalta.

Jani

Jani Mikael Airiainen on 29-vuotias Käsikirjoittaja-Näyttelijä-Sanansäilä Etelä-Suomesta, jolla on vankat juuret myös Muuramesta.

Innostus käsikirjoitukseen lähti aikoinaan liikkeelle isoveljen kanssa tehdyistä sketsivideoista, josta polut veivät tekemään ammattiprojekteja TV-sarjoista elokuviin sekä Kansallisopperaan. Hän on suorittanut näyttelijäntyön koulun ja syventynyt käsikirjoittamiseen Irlannin Dublinissa; Bow Street Academy:ssä, jossa käsikirjoitusten kirjoittaminen ja analysointi eskaloituivat vieläkin tärkeämmäksi intohimon kohteeksi.

Jani on sporttiperheessä kasvanut, travellatessa kypsynyt, elämää syleilevä observoija.

Jani

Jani Alaluusua on käsikirjoittaja ja ohjaaja, jonka lyhytelokuvia on näytetty kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla.

Hän on valmistunut taiteen maisteriksi Lapin yliopistosta, mutta opintoja löytyy myös toiselta puolen Eurooppaa Portugalista.

Mainoselokuvat toivat rovaniemeläisen elokuvantekijän Helsinkiin, mutta ennen paluujunaan astumista hänen tavoitteenaan on tehdä useita fiktiivisiä teoksia valkokankaille ja näyttöpäätteille.

Showreel | Kohti Jäniksen vuotta lyhytelokuva

Ina

Ina Immonen viimeistelee käsikirjoittajan opintojaan Metropolia ammattikorkeakoulussa, jonne tie vei mutkien kautta viittomakielentulkiksi valmistumisen jälkeen.

Helsingissä asuvan Inan sydän sykkii erityisesti nuortensarjoille, ja kirjoittamisessa hän pitää tärkeänä erilaisten vähemmistöjen näkyviksi tuomista. Hänen opiskelijatyönä käsikirjoittamansa ja ohjaamansa lyhytdokumentti Silva on esitetty muun muassa Rakkautta & Anarkiaa -festivaalilla ja palkittu Viittomakielisellä Filmifestivaalilla.

Vapaa-ajalla kainuulaislähtöisen Inan löytää todennäköisimmin kuntosalilta tai tanssitunneilta.

Vilja

Vilja Keskimäki on media-alan moniosaaja ja maailmanmatkaaja.

Keskimäki suoritti kandidaatin tutkinnon elokuvanteosta Iso-Britanniassa sekä vaihto-oppilaana Kanadassa, ja on sen jälkeen työskennellyt erilaisissa alan työtehtävissä tuotantokoordinaattorista still-kuvaajaan. Keskimäki on myös kirjoittanut ja ohjannut useita lyhyitä fiktio-, sekä dokumenttielokuvia, joista hänen lopputyöelokuvansa ‘Heroes’ tuotettiin Suomen Kulttuurirahaston apurahan avuin.

Marraskuussa 2019 Keskimäki sai kunniamaininnan Elävän kuvan keskuksen ELKE ry:n ideakilpailussa ilmastoahdistusta käsittelevällä käsikirjoitusideallaan.

Juuso

Juuso Kuusiston työkokemus sisältää realitya, draamaa, fiktiota, ohjaamista, kuvaamista, näyttelyä ja kaikkea niiden väliltä.

Intohimo liikkuvaan kuvaan sai alkunsa 20 vuotta sitten sarjakuvista ja animaatioista, joita Juuso tekee edelleen.

Taiteen maisterin tutkinto ja ensimmäinen sija Northern script -käsikirjoituskilpailussa ovat opettaneet, että luovuus ja taito eivät katso meriittejä ja kaikilla on tarina kerrottavana.

Mari

Marianna Lehtonen on nuori käsikirjoittaja-ohjaaja, jolle tarinat ovat keino käsitellä maailmamme ristiriitoja ja ihmisyyttä.

Käsikirjoitusopinnot hän suoritti Tampereen ammattikorkeakoulussa. Ohjaajana sekä käsikirjoittajana hän on tehnyt projekteja lyhytelokuvista dokumentteihin, viimeisimpänä lyhytelokuvan pohjautuen omiin kokemuksiinsa kristinuskon ristiriitaisesta suhtautumisesta rakkauteen.

Marianna haaveilee myös omasta antikvariaatista, jota pyörittää kirjoittamisen ohessa.

Saara

Saara Leutola on Tampereen ammattikorkeakoulusta valmistunut käsikirjoittaja-ohjaaja-leikkaaja, joka on myös toiminut kuvaussihteerinä suomalaisissa draamatuotannoissa.

Leutolan lyhytelokuvia on esitetty festivaaleilla Suomessa sekä maailmalla ja hän on ohjannut, käsikirjoittanut ja leikannut Yle Areenassa esitetyn lastensarjan. Keväällä 2020 Leutola työstää apurahan voimin dokumenttielokuvan käsikirjoitusta oman tuotantoyhtiönsä Gallacas Filmsin kautta.

Leutola inspiroituu luonnonmystiikasta, taiteesta ja kulttuurihistoriasta ja hänen töissään toistuvia aiheita ovat kulttuurien kohtaamiset, tasa-arvo ja itsensä löytäminen.

Henry

Henry Pöyhiä valmistui 2019 Turun Taideakatemiasta teatteri-ilmaisun ohjaajaksi.

Koulussa ollessaan hän kirjoitti kaksi esitystä lavalle, ja hänen kirjallinen opinnäytetyönsä käsitteli Instagram-draamoja, sekä sosiaalisen median mahdollisuuksia teatterissa. Uudet tarinankerronnan muodot kiinnostavat Pöyhiää tekijänä, mutta katsojana sydän sykkii yliluonnolliselle jenkkivetoiselle teini-draamalle.

Pöyhiä on pohjimmiltaan hyvinkääläinen fanipoika, joka haluaa olla osana maailmoja, jotka olisivat inasen enemmän kuin tämä.

Essi

Essi Ruokoniemi (s. 1997) on Turun Taideakatemian elokuvalinjalta tänä vuonna valmistuva nuori käsikirjoittaja, jota kiinnostaa erityisesti draama ja komedia.

Hän on lupsakka etelä-karjalainen, jolla on tarinankerronta veressä ja joka köllii auringossa ja paistattelee terveessä itseironiassa kuin saimaannorppa konsanaan. Kokemus on kertynyt opiskelijatuotannoista ja työharjoittelusta, joissa hän on toiminut moninaisissa tehtävissä mm. käsikirjoittajana, ohjaajana sekä tuotantoassistenttina.

Opinnot saivat alkunsa animaatiolinjalla, joten visuaalisen taiteen luominen piirtäen ja maalaten tulee luonnostaan siinä sivussa.

Saana

Saana Viinikkala on kirjoittaja, joka taitaa luovan tarinankerronnan lisäksi myös journalistisen tekstin tuottamisen.

Journalismin opinnoissaan Oulun ammattikorkeakoulussa Saana on päässyt syventymään myös kuvakerronnan maailmaan esimerkiksi oman lyhytelokuvan ja dokumenttielokuvan tekemisen parissa. Aidot kohtaamiset ja todelliset ihmiset pinnallisten roolien takana inspiroivat Saanaa, ja hän löytää ympäriltään jatkuvasti kertomisen arvoisia tarinoita.

Saanaa ohjaavat elämässä eteenpäin loputon tiedonjano ja rakkaus musiikkiin.

Virtual Writers´ Room -koulutettavat 2019

Vuoden 2019 kahdeksan lahjakkaan Virtual Writers´ Room -kirjoittajan ryhmä päätti koulutuksen tammikuussa 2020:

Leevi Ikonen on tamperelainen humoristi, käsikirjoittaja ja viestintäsuunnittelija.

Leevi on työskennellyt mm. elokuvakriitikkona ja tiedottajana, ja viimeistelee parhaillaan kolmannen asteen opintojaan (TAMK, Master’s Degree in Screenwriting). Hänen käsikirjoittamiaan lyhytelokuvia ja tietoiskuja on esitetty mm. Ylellä ja Tampereen elokuvajuhlilla, ja hän on pitchannut töitään kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla.

Leevi rakastaa skeittaamista, avantouintia ja jalkapalloa.

Ennen käsikirjoittajaksi valmistumistaan Emma-Lotta Kiuru opiskeli editointia ja näyttelemistä, ja on tehnyt useampia elokuvarooleja indieprojekteissa.

Valmistuttuaan TAMKsta hän on ohjannut ja kirjoittanut lyhytelokuvia sekä musiikkivideoita. Hänen lopputyöelokuvansa on ollut Areenassa osana Uusi Kino-kilpailua sekä päässyt festivaaleille myös maailmalla.

Emma löytää inspiraatiota historiasta sekä luonnonmystiikasta eikä pelkää etsiä uusia visuaalisia tyylejä tai tarinankerronnan tapoja.

Saaramaria Kuittinen on käsikirjoittaja, näytelmäkirjailija ja lavarunoilija, jota kirjoittamisessa kiehtoo erityisesti kielen rytmi ja fonetiikka.

Hän opiskeli kirjoittamista Walesissa, Aberystwyth Universityssa. Hän voitti Slam Poetry SM-hopeaa vuonna 2018 ja hänen käsikirjoittamiaan näytelmiä on julkaistu Lontoossa ja Helsingissä.

Saaramaria vietti lapsuutensa Intiassa ja on reissannut reppu selässä siitä asti.

FacebookInstagram | Kotisivut

Elisa Kujala on helsinkiläinen käsikirjoittaja ja ohjaaja, jota kiinnostaa töissään erityisesti sukupuoliroolit sekä yhteiskunnalliset epäkohdat.

Elisa on työskennellyt mm. ohjaajana sekä apulaistuottajana Lontoossa ja tehnyt ohjauksen sekä käsikirjoituksen opintoja London Film Schoolissa. Hän on ohjannut ja käsikirjoittanut 6 lyhytelokuvaa, joita on esitetty Briteissä elokuvafestivaaleilla.

Syksyllä Elisa aloittaa elokuvaohjauksen maisteriohjelman Aalto-yliopistossa.

Pilke Salo (s.1991) on käsikirjoittanut niin Pikku Kakkoseen kuin Ylen Radioteatteriinkin.

Hän opiskelee Tampereen yliopistossa kirjallisuustiedettä, kirjoittaa myös proosa- ja näytelmätekstejä sekä on julkaissut kaksi lastenkirjaa. Kuusi- ja kaksivuotiaat lapset pitävät vapaa-ajan vauhdikkaana ja näkökulman vanhemmuuden teemoihin tuoreena.

Vapauttava nauru on hänestä tärkeä elementti vakaviakin asioita käsiteltäessä.

Milla Tuokkola on Kalliossa syntynyt mutta aikuiselämänsä ulkomailla asunut käsikirjoittaja.

Ennen suomeen paluuta Milla suoritti käsikirjoittamisen tutkinnon Englannissa (BA Scriptwriting for Film and Television, Bournemouth University) sekä työskenteli Lontoossa ja Los Angelesissa Nickelodeon International kanavalle. Milla on pitkän linjan koomikko joka on opiskellut long form improvisaatioteatteria koko elämänsä, mm. UCB-teatterissa Los Angelesissa.

Vapaa-ajallaan Milla harrastaa Bollywood tanssia (2015 Euroopan mestari, baby!) ja itsestään kolmannessa muodossa puhumista.

Samu Tyrväinen on käsikirjoittaja, joka rakastaa elokuvaa kerrontamuotona.

Hän näkee tekstin ensisijaisesti kuvina ja on loputtoman kiinnostunut erilaisista tarinallisista keinoista kokemusten välittämiseen. Hän on opiskellut audiovisuaalista viestintää ja työskennellyt mainostoimistossa copywriterina ja art directorina sekä videotuotannoissa eri rooleissa – juoksupojasta ohjaajaan.

Samu harrastaa joogaa, valokuvausta ja näkemänsä kirjoittamista ylös kohtausmuotoon.

Janne Vanhanen on helsinkiläis-sysmäläinen käsikirjoittaja-ohjaaja.

Hän on Tampereen AMK:n käsikirjoittamisen opintojen lisäksi marinoitunut mainoselokuvien parissa. Jannen esikoislyhytelokuva Kukista ja mehiläisistä voitti pääpalkinnon Brestin eurooppalaisilla lyhytelokuvajuhlilla Ranskassa. Elokuvaa on esitetty yli 60 festivaalilla 26 eri maassa.

Janne saa ideansa pitkiltä pyöräretkiltä, sekä on Taidon 12-13-vuotiaiden hokein SM-hopeamitalisti vuodelta 2006.

Kotisivut