Koulutettavat

Virtual Writers’ Room -koulutettavat 2019

Tammikuussa 2019 Virtual Writers’ Room -koulutuksen aloitti kahdeksan lahjakasta, nuorta käsikirjoittajaa. He ovat tässä:

Leevi Ikonen on tamperelainen humoristi, käsikirjoittaja ja viestintäsuunnittelija. Leevi on työskennellyt mm. elokuvakriitikkona ja tiedottajana, ja viimeistelee parhaillaan kolmannen asteen opintojaan (TAMK, Master’s Degree in Screenwriting). Hänen käsikirjoittamiaan lyhytelokuvia ja tietoiskuja on esitetty mm. Ylellä ja Tampereen elokuvajuhlilla, ja hän on pitchannut töitään kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla. Leevi rakastaa skeittaamista, avantouintia ja jalkapalloa.

Ennen käsikirjoittajaksi valmistumistaan Emma-Lotta Kiuru opiskeli editointia ja näyttelemistä, ja on tehnyt useampia elokuvarooleja indieprojekteissa. Valmistuttuaan TAMKsta hän on ohjannut ja kirjoittanut lyhytelokuvia sekä musiikkivideoita. Hänen lopputyöelokuvansa on ollut Areenassa osana Uusi Kino-kilpailua sekä päässyt festivaaleille myös maailmalla. Emma löytää inspiraatiota historiasta sekä luonnonmystiikasta eikä pelkää etsiä uusia visuaalisia tyylejä tai tarinankerronnan tapoja.

Saaramaria Kuittinen on käsikirjoittaja, näytelmäkirjailija ja lavarunoilija, jota kirjoittamisessa kiehtoo erityisesti kielen rytmi ja fonetiikka. Hän opiskeli kirjoittamista Walesissa, Aberystwyth Universityssa. Hän voitti Slam Poetry SM-hopeaa vuonna 2018 ja hänen käsikirjoittamiaan näytelmiä on julkaistu Lontoossa ja Helsingissä. Saaramaria vietti lapsuutensa Intiassa ja on reissannut reppu selässä siitä asti.

FacebookInstagram | Kotisivut

Elisa Kujala on helsinkiläinen käsikirjoittaja ja ohjaaja, jota kiinnostaa töissään erityisesti sukupuoliroolit sekä yhteiskunnalliset epäkohdat. Elisa on työskennellyt mm. ohjaajana sekä apulaistuottajana Lontoossa ja tehnyt ohjauksen sekä käsikirjoituksen opintoja London Film Schoolissa. Hän on ohjannut ja käsikirjoittanut 6 lyhytelokuvaa, joita on esitetty Briteissä elokuvafestivaaleilla. Syksyllä Elisa aloittaa elokuvaohjauksen maisteriohjelman Aalto-yliopistossa.

Pilke Salo (s.1991) on käsikirjoittanut niin Pikku Kakkoseen kuin Ylen Radioteatteriinkin. Hän opiskelee Tampereen yliopistossa kirjallisuustiedettä, kirjoittaa myös proosa- ja näytelmätekstejä sekä on julkaissut kaksi lastenkirjaa. Kuusi- ja kaksivuotiaat lapset pitävät vapaa-ajan vauhdikkaana ja näkökulman vanhemmuuden teemoihin tuoreena. Vapauttava nauru on hänestä tärkeä elementti vakaviakin asioita käsiteltäessä.

Milla Tuokkola on Kalliossa syntynyt mutta aikuiselämänsä ulkomailla asunut käsikirjoittaja. Ennen suomeen paluuta Milla suoritti käsikirjoittamisen tutkinnon Englannissa (BA Scriptwriting for Film and Television, Bournemouth University) sekä työskenteli Lontoossa ja Los Angelesissa Nickelodeon International kanavalle. Milla on pitkän linjan koomikko joka on opiskellut long form improvisaatioteatteria koko elämänsä, mm. UCB-teatterissa Los Angelesissa. Vapaa-ajallaan Milla harrastaa Bollywood tanssia (2015 Euroopan mestari, baby!) ja itsestään kolmannessa muodossa puhumista.

Samu Tyrväinen on käsikirjoittaja, joka rakastaa elokuvaa kerrontamuotona. Hän näkee tekstin ensisijaisesti kuvina ja on loputtoman kiinnostunut erilaisista tarinallisista keinoista kokemusten välittämiseen. Hän on opiskellut audiovisuaalista viestintää ja työskennellyt mainostoimistossa copywriterina ja art directorina sekä videotuotannoissa eri rooleissa – juoksupojasta ohjaajaan. Samu harrastaa joogaa, valokuvausta ja näkemänsä kirjoittamista ylös kohtausmuotoon.

Janne Vanhanen on helsinkiläis-sysmäläinen käsikirjoittaja-ohjaaja. Hän on Tampereen AMK:n käsikirjoittamisen opintojen lisäksi marinoitunut mainoselokuvien parissa. Jannen esikoislyhytelokuva Kukista ja mehiläisistä voitti pääpalkinnon Brestin eurooppalaisilla lyhytelokuvajuhlilla Ranskassa. Elokuvaa on esitetty yli 60 festivaalilla 26 eri maassa. Janne saa ideansa pitkiltä pyöräretkiltä, sekä on Taidon 12-13-vuotiaiden hokein SM-hopeamitalisti vuodelta 2006.

Kotisivut